15.04 2021
Тема уроку: "Нітрогеновмісні органічні речовини. Амінокислоти. Білки."
Завдання:
1. Опрацювати матеріал у підручнику (параграф 32, с.204-210).2. Переглянути презентації. Вони допоможуть вам зрозуміти і виділити основне.https://naurok.com.ua/prezentaciya-aminokisloti-9-klas-30967.html (Амінокислоти)
https://naurok.com.ua/prezentaciya-bilki-sklad-struktura-vlastivosti-23144.html (Білки)3. Виписати у робочий зошит:- що таке амінокислоти;
- формули аміноетанової та амінопропанової кислот;
- що таке білки;
- формулу пептидного зв'язку;
- що таке денатурація білка;
- основні функції білків.
06. 04. 2021
Тема уроку: Закріплення теми "Вуглеводи". Застосування вуглеводів, їх біологічна роль.Завдання:
1. Опрацювати матеріал у підручнику (параграф 32, с.204-210).
2. Переглянути презентації. Вони допоможуть вам зрозуміти і виділити основне.
https://naurok.com.ua/prezentaciya-aminokisloti-9-klas-30967.html (Амінокислоти)
https://naurok.com.ua/prezentaciya-bilki-sklad-struktura-vlastivosti-23144.html (Білки)
https://naurok.com.ua/prezentaciya-bilki-sklad-struktura-vlastivosti-23144.html (Білки)
3. Виписати у робочий зошит:
- що таке амінокислоти;
- формули аміноетанової та амінопропанової кислот;
- що таке білки;
- формулу пептидного зв'язку;
- що таке денатурація білка;
- основні функції білків.
1. Опрацювати матеріал у підручнику: с.201-204.2. Виписати у робочий зошит основні функції вуглеводів.3. Виконайте завдання 3 на с.203.4. Перегляньте "Цікаві факти про цукор":
Випишіть у зошит найцікавіший для вас факт.
5. Повторити параграфи 30, 31.
Додаткове завдання:Проведіть домашній експеримент (Випробуйте харчові продукти.... розчином йоду, с.203), опишіть спостереження, зробіть і вишліть фото.
5. Повторити параграфи 30, 31.
01.04 2021
Тема уроку: " Крохмаль і целюлоза"
Завдання:
1. Опрацювати матеріал підручника (параграф 31, с.198-203).2. Звернути увагу на такі питання:- склад і будова молекули крохмалю, його формула;
- фізичні властивості крохмалю;
- відношення крохмалю до води та взаємодія з йодом;
- склад і будова молекули целюлози, її формула;
- фізичні властивості целюлози;
- застосування крохмалю і целюлози.
- зверніть увагу на те, що молекулярні формули цих речовин одинакові.
3. Перегляньте презентацію:
5. Повторіть параграф 30.
30.03 2021
Тема уроку: "Вуглеводи. Глюкоза. Сахароза".
Завдання:
1. Опрацювати матеріал підручника (параграф 30, с.193-197).2. Виписати у робочий зошит:- загальну формулу вуглеводів (с.193);
- молекулярні формули глюкози (с.193) і сахарози (с.195);
- структурну формулу глюкози:
- визначення та рівняння реакції фотосинтезу (с.195);
- переглянути відео (Лабораторний дослід 13, с.194), записати спостереження і висновок.
Посилання на відео: https://www.youtube.com/watch?v=w-Axu0Cfeho- заповнити табличку:
Вуглевод Фізичні властивості Біологіна роль Застосування Глюкоза
Сахароза
3. Виконати Завдання 7 на с. 197.
1. Опрацювати матеріал підручника (параграф 30, с.193-197).
2. Виписати у робочий зошит:
- загальну формулу вуглеводів (с.193);
- молекулярні формули глюкози (с.193) і сахарози (с.195);
- структурну формулу глюкози:
- визначення та рівняння реакції фотосинтезу (с.195);
- переглянути відео (Лабораторний дослід 13, с.194), записати спостереження і висновок.
Посилання на відео: https://www.youtube.com/watch?v=w-Axu0Cfeho
- заповнити табличку:
Вуглевод | Фізичні властивості | Біологіна роль | Застосування |
Глюкоза | |||
Сахароза |
3. Виконати Завдання 7 на с. 197.
19.01 2021 21.01 2021
Тема: Гомологи метану (Алкани. Насичені вуглеводні).
Завдання:
1. Опрацювати матеріал у підручнику: §21.
2. Вивчити формули і назви десяти гомологів метану (Таблиця 11, с.136).
3. Ознайомитись з фізичними та хімічними властивостями гомологів метану.
4. Розглянути значення алканів.
4. Виконати тестове завдання, перевіривши правильність своїх відповідей:
5. Скористайтесь презентацією, щоб виділити головне з даної теми:
19.05 2020 21.05 2020
Тема уроку: "Багатоманітність речовин і хімічних реакцій. Взаємозв'язки між речовинами та їхні взаємоперетворення".
Завдання:
1. Опрацюйте матеріал у підручнику: параграф 34, с. 219-226.
2. Перегляньте презентацію (паралельно з підручником):
3. У робочому зошиті дайте відповідь на запитання Вправи "Мозковий штурм" (слайд 2 презентації) а також охарактеризуйте причини багатоманітності органічних речовин та суть процесів колообігу елементів і речовин у природі (с.225, 226).
14.05 2020
Тема уроку: Контрольна робота №2 (ІІ семестр). Органічні сполуки.
Тестування на освітньому проекті "НА УРОК".
07.05 2020 12.05 2020
Тема уроку: Узагальнення знань з теми «Оксигеновмісні органічні сполуки».
Завдання:
1. Переглянути відеоурок:
2. Перегляд уроку здійснюйте паралельно з переглядом підручника: с.190, 191, 192, 217.
Це допоможе вам ще раз повторити вивчений матеріал і виділити основне.
3. У робочому зошиті запишіть:
- розв'язування експериментальних задач, які пояснює вчителька на початку уроку (ще раз зверніть увагу на характерні (якісні) реакції на багатоатомні спирти, глюкозу і крохмаль);
- які елементи входять до складу оксигеновмісних органічних речовин;
- які функціональні групи характерні для цих речовин;
- які класи оксигеновмісних органічних речовин вам вже відомі;
- чим визначаються властивості речовин.
05.05 2020
Тема уроку: "Природні й синтетичні органічні сполуки".
Завдання:
1. Опрацювати матеріал у підручнику: параграф 33 (с. 212-215).
2. Переглянути відео:
https://www.youtube.com/watch?v=lkUVr8rN7Ek
3. Дати відповіді на запитання:
1). Які природні органічні речовини вам відомі?
2). Які синтетичні органіні речовини та матеріали вам відомі?
3). Що є сировиною для добування синтетичних органічних речовин?
4). Які наслідки забруднення навколишнього середовища синтетичними речовинами?
5). Як очищають навколишнє середовище від цього забруднення?
3. Дати відповіді на запитання:
1). Які природні органічні речовини вам відомі?
2). Які синтетичні органіні речовини та матеріали вам відомі?
3). Що є сировиною для добування синтетичних органічних речовин?
4). Які наслідки забруднення навколишнього середовища синтетичними речовинами?
5). Як очищають навколишнє середовище від цього забруднення?
30. 04 2020
Тема уроку: Практична робота №4.
"Виявлення органічних сполук у харчових продуктах."
Завдання:
https://vseosvita.ua/library/9-klas-prakticna-robota-no-4-viavlenna-organicnih-spoluk-u-harcovih-produktah-245215.html
2. Переглянути віртуальні досліди (вони є ілюстрацією до завдань у презентації):
1). Виявлення крохмалю у відварі рису: https://www.youtube.com/watch?v=91bh-sgtGww
2). Виявлення гліцеролу: https://www.youtube.com/watch?v=hr8FikhG8zI
3). Виявлення глюкози у виноградному соці: https://www.youtube.com/watch?v=xrNBwxUT_Gg
3). Виявлення глюкози у виноградному соці: https://www.youtube.com/watch?v=xrNBwxUT_Gg
4). Виявлення кислот у харчових продуктах:
2. Оформити звіт про практичну роботу у робочому зошиті за допомогою матеріалу презентації та підручника (с. 211, 212).
28.04 2020
Тема уроку: "Нітрогеновмісні органічні речовини. Амінокислоти. Білки."
Завдання:
1. Опрацювати матеріал у підручнику (параграф 32, с.204-210).
2. Переглянути презентації. Вони допоможуть вам зрозуміти і виділити основне.
https://naurok.com.ua/prezentaciya-aminokisloti-9-klas-30967.html (Амінокислоти)
https://naurok.com.ua/prezentaciya-bilki-sklad-struktura-vlastivosti-23144.html (Білки)
https://naurok.com.ua/prezentaciya-bilki-sklad-struktura-vlastivosti-23144.html (Білки)
3. Виписати у робочий зошит:
- що таке амінокислоти;
- формули аміноетанової та амінопропанової кислот;
- що таке білки;
- формулу пептидного зв'язку;
- що таке денатурація білка;
- основні функції білків.
23.04 2020
Тема уроку: "Повторення теми "Оксигеновмісні органічні речовини". Жири ".
Завдання:
1. Переглянути відеоурок:
2. Повторити матеріал у підручнику: параграф 29.
3. Пройти тестування на сайті "Всеосвіта":
4. Розв'язати задачу, що у Завданні 17 даного тесту.
5. Дослідити та виписати у зошит косметичні засоби, що містять жири.
21.04 2020
Тестування з теми "Вуглеводи".
Освітній проект "НА УРОК". Код доступу:16.04 2020
Тема уроку: Закріплення теми "Вуглеводи". Застосування вуглеводів, їх біологічна роль.
Завдання:
1. Опрацювати матеріал у підручнику: с.201-204.
2. Виписати у робочий зошит:
- основні функції вуглеводів;
- схему класифікації вуглеводів.
3. Перегляньте "Цікаві факти про цукор":
Випишіть у зошит найцікавіший для вас факт.
4. Повторити параграфи 30, 31.
4. Повторити параграфи 30, 31.
14.04 2020
Тема уроку: "Повторення теми "Оксигеновмісні органічні речовини". Карбонові кислоти".
Завдання:
1. Переглянути відеоурок:
https://www.youtube.com/watch?v=fV8GqtgwAgI
2. Повторити матеріал за підручником: параграф 27, 28.
https://www.youtube.com/watch?v=fV8GqtgwAgI
2. Повторити матеріал за підручником: параграф 27, 28.
3. Скласти рівняння реакцій (записати у робочий зошит):
Тема уроку: "Повторення теми "Оксигеновмісні органічні речовини". Спирти".
Завдання:
1. Переглянути відеоурок:
https://www.youtube.com/watch?v=0QBe_S6ZwW4&list=PLFVSJgZgf7h-rFZRyvAtZLEDV67JE6-_P&index=12&t=0s
2. Повторити матеріал у підручнику: параграф 26.
3. Виконати Задачу 7 на с.174.
https://www.youtube.com/watch?v=0QBe_S6ZwW4&list=PLFVSJgZgf7h-rFZRyvAtZLEDV67JE6-_P&index=12&t=0s
2. Повторити матеріал у підручнику: параграф 26.
3. Виконати Задачу 7 на с.174.
Тема уроку: " Крохмаль і целюлоза"
Завдання:
1. Опрацювати матеріал підручника (параграф 31, с.198-203).
2. Звернути увагу на такі питання:
- склад і будова молекули крохмалю, його формула;
- фізичні властивості крохмалю;
- відношення крохмалю до води та взаємодія з йодом;
- склад і будова молекули целюлози, її формула;
- фізичні властивості целюлози;
- застосування крохмалю і целюлози.
- зверніть увагу на те, що молекулярні формули цих речовин одинакові.
3. Перегляньте презентацію:
5. Повторіть параграф 30.
01. 04 2020
Пропоную пройти тест за опрацьованою темою
на освітньому проекті "НА УРОК":
31.03 2020
Тема уроку: "Жири. Склад жирів, класифікація, фізичні властивості. Біологічна роль жирів".
Завдання:
1. Опрацювати матеріал підручника (параграф 29, с.184-189).
2. Переглянути відео про жири:
https://www.youtube.com/watch?v=3psgmu-ocyE
2. Переглянути відео про жири:
https://www.youtube.com/watch?v=3psgmu-ocyE
3. Виписати у робочий зошит:
- які речовини називають жирами (с.184);
- які учені дослідили склад жирів (с.185);
- як поділяють жири (с.185, 186);
- які функції виконують жири у живих організмах (с. 187, 188);
- де застосовують жири (с.188).
4. Виконати Завдання 8 на с.189.
Немає коментарів:
Дописати коментар